מטלת ייצוגי מיעוטים בתקשורת
- קבוצה 1 -
ייצוגי נשים
אלה:
בתחילת התהליך וכתיבת המחוון התלבטנו רבות בבחירת קבוצת המיעוטים, שהיתה בין מיעט הלהט"בים לבין מיעוט הנשים,
לאחר הדיינויות רבות בחרנו בנשים, מתוך שייכות לקבוצה זו ומתוך רצון לשנות את הקיים - את היחס, הייצוג, המסגור, ההדרה, ההגחכה והכוחנות מנגד שגוררת החלשה לחלק גדול מאיתנו ומשפיעה על התנהגותנו, מחשבותינו והרגשותינו האישיות הפנימיות והבלתי מודעות לרוב.
הבחירה בפרידה קאלו נועדה ליצור עוצמתיות, דיסוננס ופרובוקציה, על מנת לזעזע את הצופים בעבודתנו, למען יראו כי לא על פי הנורמות הפטריארכליות "מיעוט" הנשים בעולם צריך להתנהג ולחשוב, כפי שפרידה קאלו לא נכנעה ללחצים הסביבתיים, ובמיוחד באותן שנים קדומות יותר; קל וחומר עלינו, מיעוט הנשים, לעמוד איתנות ומודעות לזכויותנו וכוחנו.
זוהרית:
בחרנו בעבודתנו להתמקד בדמות פרידה קאלו, דמות אשר שוברת את כל הסיטגמות והדעות הקדומות על נשים, במהלך העבודה וקריאת חומר עליה, נוכחנו לגלות שפרידה קאלו היא אישה אשר עושה כל מה שעולה על רוחה, היא הייתה נתפסת כאישה אשר החיצוניות לא העסיקה אותה, לא כמו נשים רבות כיום.
שאישה בימינו מתאפרת, מתלבשת טיפה חשוף, מורידה שערות במקומות חיצוניים (גבות, שפם וכו..) על מנת למשוך את הגבר, שהוא נתפס כדמות חזקה בחיי האישה, ולעומת זאת פרידה הייתה רואה בעצמה מושלמות והיא הייתה הולכת עם גבות מחוברות ומעט שפם.
בתחילת העבודה התלבטנו בין מספר דמויות, על מנת להציג את האישה בצורה חזקה, דעתנית, ואשר רוצה להשפיע על סביבתנו, מאשר האישה הנשית המוצגת בתקשורת.
אותי אישית איתגר העניין בלקחת אישה, שפעם ראשונה אני נתקלת בה ולגלות שיש אנשים כמוה, אני יודעת שרוב האנשים שמציירים ציור לרוב הוא מגיע מרגש שעבר עליהם והם מבטאים אותם בתמונות עם פרצופים של אנשים שונים ולעומת זאת, פרידה הייתה מציירת את עצמה בתמונות המתארות את מה שעובר עליה, ולא משנה מה המקרה, היא תמיד זו שנמצאת במרכז התמונה.
כל אדם עובר בחיים משברים, ולוקח לו זמן לקום ממשבר ולומר לעצמו להמשיך הלאה, לעומת זאת פרידה מצליחה להתגבר על כל מכשול למרות החיים הקשים שעברה והיא ממשיכה לעשות את מה שהיא הכי אוהבת, למרות כל הקושי היא המשיכה לצייר, גם כששכבה במיטה והיתה עם גבס היא ציירה.
הסיפור על פרידה עניין אותי מאוד, וככל שחיפשנו עוד חומר עליה זה נתן לי עניין לגלות עליה יותר.
אני לא מחשיבה את עצמי כאישה חזקה כמוה שחושבת לעמוד על שלה ולהביע את דעתה, אבל אחרי שנחשפתי לכל מה שקשור לנושא של מעמד האישה וייצוגה במדיה זה לקח אותי לחשיבה אחרת בלראות את העולם בצורה שונה, ואם כל אחת תבין שגם לה יש דיעה ולא רק הגבר קובע, אני מאמינה ומקווה שיהיה שינוי אשר ישפיע על חשיבת הציבור ונוכל להגיע למקום שבו יהיה שיוויון ובנוסף האישה תתיפס כגורם חשוב בעל דיעות וערכים.
יצאתי מהעבודה הזאת מחוזקת, עם שאיפות שכן יהיה שינוי של האישה במדיה. וללכת נגד הזרם, ולא לפחד להביע את דעתי.